Italialainen tryffeli

Miten Himalajan musta tryffeli eroaa italialaisesta tryffelista

51SBibjDCpL. B.C

Kuvaus/Maku
Aasialaiset mustat tryffelit vaihtelevat kooltaan ja muodoltaan kasvuolosuhteiden mukaan, mutta ne ovat yleensä pieniä, keskimäärin 2–5 senttimetriä halkaisijaltaan, ja niillä on vino, vino, pallomainen ulkonäkö. Mustanruskeat sienet on tyypillisesti muovattu maassa olevista kivistä, ja niiden pinta on karkea, ja niitä peittää monia pieniä kuoppia, kuoppia ja halkeamia. Karkean ulkopinnan alta liha on kuohkeaa, mustaa ja sitkeää, marmoroitua ohuilla, harvoilla valkoisilla suonilla. Aasian mustilla tryffeleillä on joustavampi rakenne kuin eurooppalaisilla mustilla tryffeleillä ja väriltään hieman tummempi, ja suonet ovat vähemmän. Aasialaisissa mustissa tryffeleissä on heikko myskiinen aromi ja hedelmäliha on mieto, maanläheinen, puumainen maku.

Vuodenajat/Saatavuus
Aasialaisia ​​mustia tryffeleitä on saatavilla myöhäissyksystä alkukevääseen.

Ajankohtaisia ​​faktoja
Aasialaiset mustat tryffelit kuuluvat Tuber-sukuun ja tunnetaan myös kiinalaisina mustina tryffeleinä, Himalajan mustina tryffeleinä ja aasialaisina mustina talvitryffeleinä, jotka kuuluvat Tuberaceae-perheeseen. Mukula-suvusta löytyy monia erilaisia ​​tryffelilajeja, ja nimi Aasian musta tryffeli on yleinen kuvaaja, jota käytetään kuvaamaan joitakin näistä Aasiassa korjatuista mukulalajeista. Tuber indicum on yleisin Aasian mustan tryffelin laji, dokumentoitu 80-luvulta lähtien, mutta kun tiedemiehet alkoivat tutkia sienen molekyylirakenteita, he havaitsivat, että siellä oli muitakin läheisiä lajeja, mukaan lukien Tuber himalayense ja Tuber sinensis. Aasialaiset mustat tryffelit ovat kasvaneet luonnollisesti tuhansia vuosia, mutta tryffelit nähtiin kaupallisena hyödykkeenä vasta 1900-luvulla. Tänä aikana Euroopan tryffeliteollisuudella oli vaikeuksia pysyä kysynnän tahdissa, ja kiinalaiset yritykset alkoivat viedä aasialaisia ​​mustia tryffeleitä Eurooppaan eurooppalaisen mustan talvitryffelin korvikkeena. Tryffelibuumi syntyi pian kaikkialla Aasiassa, erityisesti Kiinassa, ja pieniä tryffeleitä kuljetettiin nopeasti Eurooppaan, mikä vaikeutti Euroopan hallitusten säännellä tryffeleitä. Sääntelyn puutteen vuoksi jotkut yritykset ovat alkaneet myydä aasialaisia ​​mustia tryffeleitä harvinaisella eurooppalaisella Perigord-tryffelinimellä korkeilla hinnoilla, mikä on aiheuttanut laajaa kiistaa tryffelien metsästäjien keskuudessa kaikkialla Euroopassa. Aasialaiset mustat tryffelit ovat ulkonäöltään hämmästyttävän samanlaisia ​​kuin kuuluisat eurooppalaiset mustat tryffelit, mutta niiltä puuttuu tyypillinen tuoksu ja maku. Väärentäjät sekoittavat aasialaisia ​​mustia tryffeleitä oikeiden Perigord-tryffeleiden kanssa kompensoidakseen tuoksun puutetta, jolloin aasialaiset mustat tryffelit imevät itseensä erottuvan tuoksun ja tekevät tryffeleistä lähes erottamattomia. Nykyään käydään edelleen kiivasta kiistaa aasialaisten mustien tryffelien laadusta eurooppalaisiin tryffeleihin verrattuna, ja tryffelit on ostettava hyvämaineisista lähteistä.

Ravintoarvo
Aasialaiset mustat tryffelit tarjoavat C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää, lisää kollageenin tuotantoa ja vähentää tulehdusta. Tryffelit ovat myös antioksidanttien lähde, jotka suojaavat kehoa vapaiden radikaalien vaurioilta ja sisältävät pieniä määriä sinkkiä, rautaa, magnesiumia, kalsiumia, kuitua, mangaania ja fosforia. Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä mustia tryffeleitä on käytetty lääkinnällisesti ruokahalun palauttamiseksi, elinten nuorentamiseksi ja myrkkyjen poistamiseksi sekä kehon tasapainottamiseksi.

sovellukset
Aasialaisia ​​mustia tryffeleitä käytetään parhaiten säästeliäästi raakana tai kevyesti lämmitettynä, tyypillisesti ajeltuna, raastettuna, hiutaleina tai ohuiksi viipaleina. Tryffelien mieto, myskinen, maanläheinen maku täydentää ruokia runsailla, rasvaisilla alkuaineilla, viini- tai kermapohjaisilla kastikkeilla, öljyillä ja neutraaleilla ainesosilla, kuten perunalla, riisillä ja pastalla. Tryffelit on puhdistettava ennen käyttöä ja pinnan harjaamista tai hankaamista suositellaan veden alla huuhtelun sijaan, koska kosteus saa sienen mätänemään. Puhdistuksen jälkeen aasialaiset mustat tryffelit voidaan jauhaa tuoreiksi pastan, paahdetun lihan, risottojen, keittojen ja munien mausteeksi. Kiinassa aasialaisista mustista tryffeleistä on tulossa yhä suositumpi yläluokan keskuudessa, ja tryffeleitä lisätään sushiin, keittoihin, makkaroihin ja tryffelimyytiin. Kokit lisäävät myös aasialaisia ​​mustia tryffeleitä kekseihin, likööreihin ja kuukakkuihin. Kaikkialla maailmassa aasialaisista mustista tryffeleistä valmistetaan voita, lisätään öljyihin ja hunajaan tai raastetaan kastikkeiksi. Aasialaiset mustat tryffelit sopivat hyvin lihan, kuten lampaan, siipikarjan, hirven ja naudanlihan, äyriäisten, hanhenmaksan, juustojen, kuten vuohen, parmesaanin, fontinan, chevren ja goudan, sekä yrttien, kuten rakuunan, basilikan ja rucolan, kanssa. Tuoreet aasialaiset mustat tryffelit säilyvät jopa viikon, kun ne kääritään paperipyyhkeeseen tai kosteutta imevään liinaan ja säilytetään suljetussa astiassa jääkaapin raikkaassa laatikossa. On tärkeää huomata, että tryffelin tulee pysyä kuivana parhaan laadun ja maun saavuttamiseksi. Jos säilytät yli pari päivää, vaihda paperipyyhkeet säännöllisesti välttääksesi kosteuden kertymisen, koska sieni vapauttaa kosteutta luonnollisesti säilytyksen aikana. Aasialaiset mustat tryffelit voidaan myös kääriä folioon, laittaa pakastepussiin ja pakastaa 1-3 kuukautta.

Etnistä/kulttuurista tietoa
Aasialaiset mustat tryffelit korjataan pääasiassa Kiinan Yunnanin maakunnassa. Historiallisesti paikalliset kyläläiset eivät syöneet pieniä mustia tryffeleitä, vaan niitä annettiin sioille eläinten rehuksi. 90-luvun alussa tryffeliyritykset saapuivat Yunnaniin ja alkoivat hankkia aasialaisia ​​mustia tryffeleitä viedäkseen Eurooppaan kilpaillakseen nousevien Perigordin tryffelimarkkinoiden kanssa. Kun tryffelien kysyntä kasvoi, Yunnanin viljelijät alkoivat nopeasti korjata tryffeleitä ympäröivistä metsistä. Aasialaiset mustat tryffelit kasvavat luonnollisesti puiden tyvessä ja alkuperäiset tryffelisadot olivat Yunnanissa runsaat, mikä loi nopean ja tehokkaan tulonlähteen perheille. Yunnanin viljelijät kommentoivat, että tryffelien korjuu on kaksinkertaistanut heidän vuositulonsa, ja prosessi vaatii vain vähän tai ei ollenkaan etukäteiskustannuksia, koska tryffelit kasvavat luonnollisesti ilman ihmisen apua. Huolimatta kyläläisten menestyvästä liiketoiminnasta, toisin kuin Euroopassa, jossa tryffelien poiminta on tiukasti säännelty, suuri osa tryffelien sadosta on Kiinassa sääntelemätöntä, mikä johtaa laajalle levinneeseen liikakorjuun. Kiinalaiset tryffelinmetsästäjät käyttävät hammasharavoja ja kuokoja kaivamaan noin jalkaa maahan puiden tyvestä löytääkseen tryffeleitä. Tämä prosessi häiritsee puita ympäröivän maaperän koostumusta ja altistaa puiden juuret ilmalle, mikä voi vahingoittaa sienten ja puun välistä symbioottista yhteyttä. Ilman tätä yhteyttä uudet tryffelit lakkaavat kasvamasta tulevia satoja varten. Asiantuntijat pelkäävät, että Kiinan Aasian mustien tryffelien liikakorjuu aiheuttaa maan epäonnistumisen tulevaisuudessa, koska monet metsät, joissa ennen oli tryffeleitä, ovat nyt karuja eivätkä enää tuota sieniä elinympäristön tuhoutumisen vuoksi. Monet aasialaiset mustat tryffelit korjataan myös valtion mailta, mikä saa metsästäjät ryöstelemään ja keräämään tryffelit ennen kuin muut metsästäjät voivat ottaa tryffelit. Tämä on johtanut siihen, että markkinoilla on myyty epäkypsiä tryffeleitä, joilla on vähemmän makua ja koostumusta.

Maantiede/Historia
Aasialaiset mustat tryffelit ovat kasvaneet luontaisesti mäntyjen ja muiden havupuiden lähellä ja alla kaikkialla Aasiassa muinaisista ajoista lähtien. Talvi tryffeleitä löytyy Intian, Nepalin, Tiibetin, Bhutanin, Kiinan ja Japanin alueilta, ja tryffelit alkavat yleensä kantaa hedelmää isäntäkasvien ollessa vähintään kymmenen vuoden ikäisiä. Aasialaisia ​​mustia tryffeleitä korjattiin laajalti vasta 90-luvun alussa, jolloin viljelijät alkoivat viedä tryffeleitä Eurooppaan. 90-luvulta lähtien Aasian mustan tryffelin sato on jatkanut kasvuaan ja lisännyt tryffelien metsästäjien määrää kaikkialla Aasiassa. Kiinassa aasialaiset mustat tryffelit korjataan pääasiassa Sichuanin ja Yunnanin maakunnista, ja Yunnan tuottaa yli XNUMX prosenttia kotimaassa ja kansainvälisesti myydyistä mustista tryffeleistä. Aasialaisia ​​mustia tryffeleitä löytyy myös pienempiä määriä Liaoningin, Hebein ja Heilongjiangin maakunnissa, ja tietyt maatilat yrittävät kasvattaa aasialaisia ​​mustia tryffeleitä kaupalliseen käyttöön. Nykyään Aasian mustia tryffeleitä kuljetetaan kansainvälisesti Eurooppaan ja Pohjois-Amerikkaan. Tryffeleitä käytetään myös valtakunnallisesti, ja ne toimitetaan enimmäkseen korkealuokkaisiin ravintoloihin suurissa kaupungeissa, kuten Guangzhoussa ja Shanghaissa.

Samanlaisia ​​kohteita