Talvi tryffeli

Italialainen tai australialainen tai chileläinen talvimusta tryffeli

nautinto

Tryffelit Perigord ne vaihtelevat suuresti kooltaan ja muodoltaan, ja jokaisella tryffelillä on ainutlaatuinen ulkonäkö. Sienet on tyypillisesti muovattu maassa olevista kivistä, ja niiden halkaisija on yleensä jopa kymmenen senttimetriä, ja niiden ulkopinta on pyöreä, möykkyinen, vino. Nenän pinnan väri vaihtelee mustanruskeasta tummanruskeaan harmaanmustaan ​​ja on teksturoitu, peitetty monilla pienillä kuoppilla, kuoppilla ja halkeamilla. Pinnan alla liha on sienimäistä, mustaa ja sileää, marmoroitua valkoisilla suonilla. Perigord tryffeleillä on pistävä myskiinen tuoksu, jota verrataan valkosipulin, aluskasvillisuuden, pähkinöiden ja kaakaon yhdistelmään. Tryffelilihassa on vahva, hienovaraisen makea, suolainen ja maanläheinen maku, jossa on pippuria, sieniä, minttua ja hasselpähkinää.

Vuodenajat

Tryffelit Perigord ne ovat saatavilla talvesta alkukevääseen.

Ajankohtaisia ​​faktoja

Perigord-tryffelit, kasvitieteellisesti luokiteltu Tuber melanosporum, ovat erittäin harvinainen sieni, joka kuuluu Tuberaceae-heimoon. Mustat tryffelit ovat kotoisin Etelä-Euroopasta, ovat kasvaneet luonnollisesti tuhansia vuosia ja niitä tavataan maan alla pääasiassa tammen ja pähkinän juurien läheltä, joskus valikoiduissa metsissä koivu-, poppeli- ja kastanjapuiden läheltä. Perigord-tryffelien täydellinen kehittyminen kestää vuosia, ja ne sopivat vain lauhkeille alueille, joilla on tietty terroir. Metsissä syötäviä sieniä ei voida helposti havaita maanpinnalta, mutta maasta korjattuina ne tuovat erehtymättömän voimakkaan tuoksun ja antavat täyteläisiä, maanläheisiä makuja kulinaarisiin ruokiin. Perigord-tryffeleitä pidetään yhtenä hienoimmista ja hienostuneimmista kokkien käyttämistä makuista. Tryffeleitä ei ole laajalti saatavilla, mikä edistää niiden ylellistä ja eksklusiivista luonnetta, ja sieni antaa maanläheisen, täyteläisen umami-maun, joka sopii monenlaisiin kermaisiin, täyteläisiin ja runsaisiin valmisteisiin. Perigord-tryffelit tunnetaan kaikkialla Euroopassa myös mustina talvitryffeleinä, mustina ranskalaisina tryffeleinä, Norcia-tryffeleinä ja mustina timanttitryffeleinä, ja niitä myydään rajoitettuina määrinä maailmanlaajuisesti.

Ravintoarvo

Perigord-tryffelit ovat antioksidanttien lähde, jotka auttavat suojaamaan kehoa soluvaurioilta ja sisältävät C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää ja vähentää tulehdusta. Tryffeleistä saa myös kuitua, kalsiumia, fosforia, rautaa, mangaania ja magnesiumia.

sovellukset

Perigord-tryffeleitä käytetään parhaiten säästeliäästi raa'issa tai hieman lämmitetyissä sovelluksissa, tyypillisesti ajeltuna, raastettuna, hiutaleina tai ohuiksi viipaleina. Tryffelien umami-maku ja -tuoksu täydentävät ruokia, joissa on rasvoja, runsaita alkuaineita, viini- tai kermapohjaisia ​​kastikkeita, öljyjä ja neutraaleja ainesosia, kuten perunoita, riisiä ja pastaa. Tryffelit on puhdistettava ennen käyttöä ja pinnan harjaamista tai hankaamista suositellaan veden alla huuhtelun sijaan, koska kosteus saa sienen mätänemään. Puhdistuksen jälkeen Perigord-tryffelit voidaan jauhaa tuoreiksi pastan, paahdetun lihan, keittojen ja kananmunien täytteeksi tai ne voidaan leikata ohuiksi viipaleina siipikarjan tai kalkkunan nahan alle ja kypsentää antamaan maanläheinen maku. Perigord-tryffeleitä voi myös sekoittaa kastikkeisiin maun lisäämiseksi, taittaa voihin, keittää sokerin kanssa ja pakastaa jäätelöksi tai upottaa öljyihin ja hunajaan. Ranskassa hiutaleiksi valmistetut Perigord-tryffelit laitetaan voin ja suolan joukkoon ja tarjoillaan tuoreen leivän päällä dekadenttiksi alkupalaksi tai lisukkeena. On tärkeää huomata, että Perigord-tryffelien keittäminen tehostaa niiden makua ja tuoksua, ja pieni tryffeliviipale sopii hyvin kulinaarisiin ruokiin. Perigord-tryffelit sopivat hyvin makujen, kuten valkosipulin, salottisipulin ja sipulin, yrttien, kuten rakuunin, basilikan ja rukolan, äyriäisten, kuten kampasimpukoiden, hummerien ja kalan, lihan, kuten naudanlihan, kalkkunan, siipikarjan, hirven, sian ja ankan, juustojen, kuten vuohen, kanssa. , parmesaani, fontina, chevre ja gouda sekä vihannekset, kuten selleri, perunat ja purjo. Tuoreet Perigord-tryffelit säilyvät jopa viikon, kun ne kääritään paperipyyhkeeseen tai kosteutta imevään liinaan ja säilytetään suljetussa astiassa jääkaapin kylmälaatikossa. On tärkeää huomata, että tryffelin tulee pysyä kuivana parhaan laadun ja maun saavuttamiseksi. Jos säilytät yli pari päivää, vaihda paperipyyhkeet säännöllisesti välttääksesi kosteuden kertymisen, koska sieni vapauttaa kosteutta luonnollisesti säilytyksen aikana. Perigord-tryffelit voidaan myös kääriä folioon, laittaa pakastepussiin ja pakastaa 1-3 kuukautta.

Etnistä/kulttuurista tietoa

Perigord-tryffelit on nimetty Perigordin mukaan Ranskassa, tryffeliviljelyalueelta Dordognessa, joka on yksi maan suurimmista departementeista ja joka tunnetaan viehättävistä maisemistaan, tryffeleistään ja linnoistaan. Tryffelikauden aikana Perigordin asukkaat isännöivät Perigordin tryffeliin keskittyviä matkailutapahtumia. Vierailijat voivat tutustua tryffelitiloihin ja oppia tryffelien terroirista, kasvusyklistä ja sadonkorjuuprosessista käyttämällä asiantuntevasti koulutettuja koiria, jotka haistavat sienen. Menetelmää on käytetty XNUMX-luvulta lähtien. Turistit voivat myös todistaa tryffelien teemaa.Maku
Australian talvimustatryffelit vaihtelevat suuresti kooltaan ja muodoltaan kasvuolosuhteista riippuen, ja niiden halkaisija on yleensä keskimäärin 2–7 senttimetriä. Tryffelit muovataan tyypillisesti maassa olevista kivistä, jolloin saadaan pyöreä, muhkea ja vino ulkopinta. Tryffelin pinnan väri vaihtelee mustanruskeasta tummanruskeaan harmaanmustaan, ja siinä on rakeinen rakenne, joka on peitetty monilla pienillä ulkonemilla, kuoppilla ja halkeamilla. Pinnan alla liha on kiinteää, kuohkeaa, tiivistä ja sileää, ja siinä on mustia, tummanvioletteja, valkoisten suonien marmoroituja sävyjä. Australian mustissa talvitryffeleissä on voimakas, myskiinen aromi, jota verrataan valkosipulin, metsäpohjan, pähkinöiden ja suklaan yhdistelmään. Tryffelilihassa on vahva, hienovaraisen makea, suolainen ja maanläheinen maku, jossa on pippuria, sieniä, minttua ja hasselpähkinää.

Vuodenajat

I mustat talvitryffelit Aussiet on saatavilla eteläisen pallonpuoliskon talven aikana, joka osuu samaan aikaan pohjoisen pallonpuoliskon kesän kanssa.

Ajankohtaisia ​​faktoja

Australian musta talvitryffeli, kasvitieteellisesti luokiteltu Tuber melanosporum, on harvinainen sieni, joka kuuluu Tuberaceae-heimoon. Mustat tryffelit luotiin XNUMX-luvun lopulla puista, joihin oli istutettu kuuluisan Perigordin mustan tryffelin itiöitä, muinaista Etelä-Euroopasta kotoisin olevaa lajiketta. Perigord-tryffelit ovat kasvaneet luonnollisesti tuhansia vuosia ja niitä tavataan maan alla, lähinnä tammi- ja pähkinäpuiden juurien läheltä. Australian mustat talvitryffelit ovat maultaan ja koostumukseltaan lähes identtisiä eurooppalaisen Perigord-tryffelin kanssa, ja niissä on vain pieniä terroirin kehittämiä makueroja. Australia oli yksi ensimmäisistä maista eteläisellä pallonpuoliskolla, joka viljeli mustia tryffeleitä, ja se valittiin leudon talvi-ilmaston vuoksi. Maa on tällä hetkellä yksi nopeimmin kasvavista tryffelien tuotantopaikoista, ja Australian mustia talvitryffeleitä korjataan talvikaudella, mikä täyttää aukon Euroopan tryffelimarkkinoilla. Australian mustia talvitryffeleitä viedään pääasiassa Eurooppaan, Aasiaan ja Pohjois-Amerikkaan, ja ne tarjoavat tryffeleitä kokkeille ympäri vuoden. Myös pienet kotimarkkinat kasvavat, kun yhä useammat australialaiset ovat tutustuneet arvokkaaseen ainesosaan.

Ravintoarvo

Australian mustat talvitryffelit ovat antioksidanttien lähde, jotka suojaavat kehoa vapaiden radikaalien soluvaurioilta ja sisältävät C-vitamiinia, joka vahvistaa immuunijärjestelmää vähentämällä tulehdusta. Tryffeleissä on myös kuitua, joka stimuloi ruoansulatusta, kalsiumia luiden ja hampaiden suojaamiseksi sekä pienempiä määriä A- ja K-vitamiinia, fosforia, rautaa, mangaania ja magnesiumia.

sovellukset

Australian mustilla talvitryffeleillä on erehtymätön, voimakas tuoksu, ja ne tarjoavat täyteläisiä, maanläheisiä, umami-täytteisiä makuja, jotka sopivat monenlaisiin kulinaarisiin valmisteisiin. Tryffeleitä käytetään säästeliäästi raa'issa tai kevyesti kuumennettavissa sovelluksissa, tyypillisesti ajeltuna, raastettuna, viipaloituna tai ohuiksi viipaleina, ja niiden maku loistaa kirkkaasti kermapohjaisissa kastikkeissa, rasvaisissa öljyissä ja neutraaleissa tärkkelyspitoisissa ruoissa, kuten riisissä, pastassa ja perunassa. Australian talvimustat tryffelit voidaan viipaloida omeletteiksi, pizzaksi, pastaksi, keitoksi ja hummerikääryleiksi, kerrostaa hampurilaisiksi, raastaa runsaisiin dippiin ja salsoihin tai sekoittaa perunamuusiin ja makaroni- ja juustoruokiin. Tryffelit voidaan myös viipaloida ohuiksi siivuiksi ja laittaa siipikarjan tai kalkkunan nahan alle, keittää antamaan maanläheinen maku, tai niitä voidaan lisätä crème bruleeen, jäätelöön, vaniljakastikkeeseen ja muihin suolaisiin jälkiruokiin. On tärkeää huomata, että australialaisten mustien talvitryffelien keittäminen tehostaa niiden makua ja tuoksua, ja pieni tryffeliviipale sopii hyvin kulinaarisiin ruokiin. Australian mustia talvitryffeleitä voidaan myös upottaa öljyihin ja hunajaan, käyttää liköörien maustamiseen tai taittaa voiksi ja pakastaa pitkäaikaista käyttöä varten. Australian mustat talvitryffelit sopivat hyvin yrttien, kuten rakuunan, basilikan, persiljan ja oreganon, sienten, juureksien, vihreiden papujen, makuaineiden, kuten valkosipulin, salottisipulin ja sipulin, merenelävien, lihan, kuten naudan, kalkkunan, siipikarjan, riistan, sian ja ankan kanssa. ja juustot, kuten vuohi, parmesaani, fontina, chevre ja gouda. Tuoreet australialaiset mustat talvitryffelit säilyvät jopa viikon, kun ne kääritään paperipyyhkeeseen tai kosteutta imevään liinaan ja säilytetään suljetussa astiassa jääkaapin raikkaassa laatikossa. Tryffelin tulee pysyä kuivana parhaan laadun ja maun saavuttamiseksi. Jos säilytät yli pari päivää, vaihda paperipyyhkeet säännöllisesti välttääksesi kosteuden kertymisen, koska sieni vapauttaa kosteutta luonnollisesti säilytyksen aikana.

Etnistä/kulttuurista tietoa

Mustien tryffelien käyttö Australian gastronomiassa on vielä suhteellisen uutta ja lisääntyy hitaasti, kun yhä useammat kuluttajat ja kokit saavat koulutusta tryffelien tarkoituksesta kulinaarisissa ruoissa ja makuprofiilissa. Vuonna 2020, kun koronaviruspandemian vuoksi määrättiin rajoituksia, monilla tryffelitiloilla eri puolilla Australiaa nähtiin jyrkkä kotimainen tryffelimyynti.

Samanlaisia ​​kohteita